اول دنت | جامع ترین بانک دریافت خدمات پزشکی 02122902834
جستجوی
پیشرفته
  1. خانه
  2. آنچه باید در مورد آسیب های دندانی در ورزش بدانید!
آسیب های دندانی در ورزش

آنچه باید در مورد آسیب های دندانی در ورزش بدانید!

فهرست مطالب

ورزش به ما کمک می کند بدن خود را سالم نگه داریم، اما می تواند به معنای افزایش آسیب های دندانی نیز باشد. صرف نظر از سطح ورزش یا مهارت، ورزشکاران باید از دندان های خود در داخل و خارج از زمین مراقبت کنند. بیشتر ورزشکاران به آنچه می خورند و برنامه های ورزشی خود توجه می کنند. بخشی از این روال باید شامل مراقبت از دهان و دندان های خود نیز باشد.

اگر شما یا فرزندانتان در ورزش ثبت نام می کنید، آشنایی با دندانپزشک بسیار مهم است. آسیب های ورزشی ممکن است در هر زمان رخ دهد و آسیب های دندانی همیشه نگران کننده است. دانستن اینکه در چنین موردی با چه کسی تماس بگیرید، قبل از اینکه اتفاقی بیفتد، ضروری است. قبل از ثبت نام در تیم ورزشی با دندانپزشک خود صحبت کنید و بدانید که او چه توصیه هایی برای محافظت از دندان ها و دهان شما می کند.

2 4

بزرگترین خطر دندان شما: ورزش فیزیکی

همانطور که احتمالاً قبلاً حدس زده اید، ورزش های تماسی شما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد. اگر هر یک از ورزش‌های زیر را انجام می‌دهید، از محافظ دهان برای محافظت از آسیب های دندانی استفاده کنید.

  • بوکس
  • کشتی
  • هنرهای رزمی
  • هاکی
  • فوتبال
  • بیسبال
  • بسکتبال
  • فوتبال
  • راگبی
  • چوگان

حتی اگر یک ورزش نیازی به استفاده از این محافظ نداشته باشد، کارشناسان به شدت توصیه می کنند که از این محافظ استفاده کنید زیرا می تواند به محافظت از لبخند شما کمک کند. به هر حال، حتی یک آسیب جزئی دهان می تواند دردناک و پرهزینه باشد.

آیا می توان دندان بیرون زده را دوباره گذاشت؟

حدود 20 درصد از آسیب های ورزشی در دهان است. شایع ترین آسیب های دندانی، شکستگی دندان و جابجایی جزئی یا کامل دندان ها است. علاوه بر این، لوکساسیون نیز ممکن است رخ دهد. لوکساسیون  دندان به ضربه ای اطلاق می شود که باعث دررفتگی دندان از جمله به عقب، جلو یا پهلو می شود.

گاهی اوقات دندان دائمی شکسته می تواند توسط دندانپزشک دوباره در دهان قرار گیرد. با این حال، اغلب آسیب زیادی به ریشه‌های دندان، دندان‌های اطراف یا لثه وارد می‌شود. این امر منجر به نیاز به ایمپلنت یا پل دندان می شود.

آسیب های رایج دندانی در ورزش

دو نوع اصلی آسیب های دندانی در ورزش وجود دارد. اولین مورد فک شما را درگیر می کند. در اثر تماس یا ضربه، فک شما ممکن است شکسته یا آسیب ببیند.

یکی دیگر از آسیب های رایج دندانی شامل دندان های شما می شود. هنگامی که آسیب می بیند، دندان ها می توانند به داخل لثه فشار داده شوند، در داخل لثه جابجا شوند، خرد شوند یا بشکنند. آنها همچنین می توانند به طور جزئی یا کامل بیافتند.

محافظ های دهان مفید هستند

آسیب های دندانی مرتبط با ورزش منجر به درد، استرس و از دست دادن مدرسه می شود، اما استفاده از محافظ دهان ورزشی می توانید به جلوگیری از آسیب دندانی کمک کنید. محافظ های دهان بهترین راه برای محافظت از تمام نواحی دهان از جمله دندان ها، زبان، لثه ها، لب ها و گونه ها هستند. اگر ورزش های تماسی انجام می دهید، توصیه می کنیم همیشه از محافظ دهان استفاده کنید. چندین نوع محافظ دهان وجود دارد:

4 4

محافظ های دهان ویژه

محافظ های دهان ویژه ایمن ترین و راحت ترین محافظت دهانی را ایجاد می کند که به بهترین وجه از دندان های شما محافظت می کند. همچنین راحت ترین گزینه دهانی است زیرا فقط برای دهان شما ساخته می شود.

محافظ دهان استوک

محافظ دهان استوک ارزان قیمت است و در خرده فروشان ورزشی ساخته می شوند. تناسب چندانی با دهان شما ندارند و در حین ورزش تنفس و صحبت کردن را با اختلال روبرو می کنند.

محافظ دهان

این محافظ‌ها در فروشگاه‌های لوازم ورزشی نیز موجود است. فقط باید مواد دهان بند را بجوشانید تا انعطاف پذیر شود و سپس گاز بگیرید تا تبدیل به قالب دهان شما شود. این گزینه ارزان تری است، اما به اندازه محافظ های دهان ویژه ، از دهان شما در مقایل آسیب های دندانی محافظت نمی کند.

1 4

در صورت بروز صدمه ورزشی به دهان چه باید کرد

اگر آسیب های دندانی در ساعات کاری نزد دندانپزشک شما رخ داد، با آنها تماس بگیرید تا بدانید چه کاری باید انجام دهید. اگر مجبور به مراجعه به اورژانس یا یک دندانپزشکی اورژانسی هستید، حتما با دندانپزشک خود هماهنگ کنید. دندانپزشک شما می تواند به شما در تصمیم گیری های طولانی مدت کمک کند تا دهان خود را سالم و قوی نگه دارید.

اگر دندانی افتاده باشد، باید فوراً به دنبال دندانپزشکی باشید. در صورت امکان، با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا دستورالعمل های نحوه حمل دندان را دریافت کنید تا به بهترین نحو از حفظ آن اطمینان حاصل کنید. اگر می توانید به راحتی دندان را در سوکت قرار دهید، این کار را انجام دهید. اگر نه، می توانید دندان را در شیر حمل کنید. هنگام حمل و نقل به ریشه دندان دست نزنید.

اشتراک گذاری

نوشته های مشابه

دیدگاه خود را درج کنید